Er zijn nog geen producten in jouw winkelwagen geplaatst.
Kookboeken
Bezig met laden...
Vegan soul food
Vegan soul food - beter laat de kleurrijke keuken van Jason Tjon Affo zich niet omschrijven.
Geïnspireerd door zijn Surinaamse roots en gerechten uit de wereldkeuken laat hij je zien dat veganistisch eten onweerstaanbaar aantrekkelijk kan zijn, en ook voedzaam voor zowel body als soul.
Denk aan traditionele pom, een kruidige cassavesoep of een troostrijke rijstbowl in Japanse stijl.
En wat dacht je van een broodje pikante sticky tempé, of een kom verwarmende havermout met blauwe bessen en bakbanaan?
Allemaal vegan en superlekker!
Easy vegan 2
Ontdek met eaysy Vegan 2 hoe lekker, makkelijk en toegankelijk de plamtaardige keuken is.
Ook op zoek naar een bewustere lifestyle, meer energie en happiness?
Met Easy Vegan 2 van Living the Green Life ontdek je hoe lekker en toegankelijk de vegan keuken echt is.
En hoe internationaal, want de inspiratie voor de recepten komt uit de coolste vegan foodie capitals.
Van vegan Aussie barbecue, Californian summer rolls of old school UK veggie brekki.
Heb je eenmaal door hoe easy vegan is, dan is de keuze zo gemaakt:
Living the Green Life, minimaal een keer per week!
Karsu's kitchen
In Karsu’s Kitchen, haar eerste kookboek, deelt Karsu meer dan 75 van haar favoriete gerechten uit de rijke Turkse keuken.
Van vega tot vis en vlees, van tafels vol mezze tot simpele snelle maaltijden:
iedereen kan Turks koken met Karsu.
Met persoonlijke verhalen, een culinaire reis van Istanbul naar Hatay en prachtige fotografie van topfoodfotograaf Remko Kraaijeveld en Elvan Ünlü.
20 x 28 cmEen pan, een portie
De unieke oplossing voor het toenemende aantal solokoks: eenpansgerechten voor één persoon
In Eén pan, één portie laat online culinair fenomeen Eleanor Wilkinson zien dat je als solokok niet beperkt bent tot soep of drie dagen lang kliekjes. Ze heeft dé oplossing voor iedereen die in het op gezinnen en stellen gerichte culinaire landschap tot nu toe buiten de boot viel: eenpansgerechten voor één persoon.
- Koken voor één was nog nooit zo makkelijk, leuk én lekker
- Voor singles, studenten, ouderen en kieskeurige eters
- Gezond, snel, makkelijk én weinig afwas
- Met tips om wat je overhoudt in een ander recept te verwerken
Maaltijden die je instant comfort bieden, zoals lasagne of een romige traybake met gnocchi, flespompoen en worstjes; makkelijke gerechten als aardappelfrittata met chorizo en feta of risotto carbonara; zoete verwennerijen om mee af te sluiten: van een klassieke tarte tatin of appelcrumble tot sticky toffee pudding met dadels. En alles uit maar één pan!
Voor singles en alleenstaande ouders, gezinnen met kieskeurige eters, huisgenoten met dieetwensen of veeleisende sportschema's; voor studenten die een dagje solo gaan, ouderen die voor zichzelf koken, en voor alle mensen die genoeg hebben van het maaltijd-preppen voor meerdere dagen. Voor jezelf koken is met Eleanor geen noodzakelijk kwaad, maar een moment van zelfzorg met zo min mogelijk afwas toe.
18 x 25 cm
Vega snel en simpel
Dit boek laat zien dat vegetarisch helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.
Tips voor de voorbereiding, het bewaren van de gerechten en het vervangen van ingrediënten.
Ook recepten die je goed van te voren kunt voorbereiden door te meal preppen.
Voor de zoete trek is er ook een hoofdstuk met zoete vegetarische recepten.
Van elk recept is er een mooie foto afgebeeld en de recepten zijn stapsgewijs geschreven met bovenaan de benodigdheden.
22 x 25 cm
Borreltijd
Zit de vijf al in de klok?
Borrelen is een manier om hoogtepunten te vieren, verdriet te verdrinken of gewoon gezellig tijd met elkaar door te brengen.
Voor wie genoeg heeft van het ouderwetse blokje kaas of plakje worst bij de borrel bedacht Susan Aretz 70 next level borrelhapjes, waarmee je verrassende, culinaire borrelplanken met thema's als Nordic of High wine kunt samenstellen.
Er zijn inspirerende vlees-, vis- en vega(n) gerechtjes, zoals Poke bowl cups, Watermeloenbites en Mini-köfte, en suggesties voor bier, wijn en cocktails met bijzondere Nederlandse spirits.
En na een goed gevulde borrelplank hoef je voor het avondeten de keuken niet meer in. Kortom: vanaf nu is het áltijd borreltijd!
24 x 27,5 cm
De snelle keuken
100 verleidelijke recepten voor een snel bereide maaltijd: van soepen, salades en pasta tot vlees, vis en nagerechten.
Tapas
Alle klassieker komen langs, van de gemarineerde olijven, empanada's en pisto tot patatas bravas, pittige knoflookgarnalen en kroketjes mer serranoham.
Pizza's, burgers en nacho's
Van de pizza margherita en de calzone napolitana tot de champignonburger, de cheeseburger met bacon en de tex-mexnacho’s: allemaal heerlijke klassiekers die gemakkelijk zijn te bereiden en waarmee je je gasten kunt verrassen.
Zet al je bezwaren tegen ‘fastfood’ opzij, want dit soort voedsel kun je heel goed thuis bereiden, met de lekkerste en beste ingrediënten. En vers bovendien, zodat jouw fastfood gewoonweg een gezonde maaltijd wordt.
Oma's klassiekers
In 'Oma's klassiekers' (het derde deel in de succesvolle reeks van Stichting Oma's Soep) delen onze favoriete oma's en opa's dit keer hun échte klassiekers.
Maak oma Maggy's heerlijke Gelderse omelet of duik de keuken in om de superlekkere boterkoek van oma Froukje op tafel te toveren.
Bereid de heerlijke garnalencocktail van oma Adrie als voorgerecht, serveer romige aardappelpuree bij de gevulde varkenshaas van opa Hans en sluit af met oma Clara's smakelijke stoofpeertjes met vanille-ijs.
Voor ieder moment op de dag is er wel een klassieker om op tafel te zetten. In 'Oma's klassiekers' ontdek je niet alleen de nostalgische recepten van oma en opa, maar lees je ook prachtige verhalen en anekdotes over de oma's en opa's wiens recepten dit boek sieren.
'Oma's klassiekers' is een must-have voor fans van 'Oma's soep' en 'Oma's stamp- en stoofpotjes' en voor liefhebbers van de nostalgische keuken.
Van elk verkocht boek gaat er € 1,- naar stichting Oma's Soep.
Vegan every day
Happy, easy en voor elke portemonnee: dat je ook met een klein budget de lekkerste vegan gerechten kookt, bewijst Lenna Omrani (Nederlands snels groeiende vegan chef) met haar nieuwste boek "Every day vegan - budget friendly".
Slim inkopen, snel koken, heerlijk eten.
Choc!
Choc! is een en al verleiding.
Dit boek bevat 80 beproefde en overheerlijke chocoladerecepten die geschikt zijn voor elke gelegenheid en die vergezeld gaan van schitterende foto’s.
Of u nu veel of weinig keukenervaring hebt, in dit boek vindt u inspirerende recepten om uw chocoladerepertoire flink uit te breiden met onweerstaanbare lekkernijen.
Ontdek alles over chocoladesoorten en -kwaliteiten, speciale technieken, zoals temperen en het maken van prachtige krullen.
Quinoa, Nummer 1 Superfood
Quinoa is als 'superfood' in korte tijd razend populair geworden. Begrijpelijk, want het is lekker, bevat uitzonderlijk hoge voedingswaarden, vitaminen en mineralen, is eenvoudig te bereiden en veelzijdig in gebruik. In 75 recepten tonen chef-kok Eric van Veluwen en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven de vele mogelijkheden met quinoa. Van ontbijt, snack en salade tot soep, hoofdschotel en dessert.
Naast een heerlijk kookboek met uiteenlopende recepten biedt Quinoa, nummer 1 superfood informatie over de herkomst van dit 'supergraan' en waarom het zo supergezond is. Dankzij de vele gezonde eigenschappen is quinoa geschikt voor: coeliakiepatiënten, kracht- en duursporters, mensen die willen afvallen, vegetariërs en diabetici. Quinoa, een 'must' voor iedereen!
500 vegetarische barbecue recepten
Organiseer een gedenkwaardige barbecue met de ruime keuze aan vegetarische gerechten in dit boek.
Supergezond
200 recepten om je lichaam een boost te geven.
Goede voeding voorziet ons lijf van energie om optimaal te functioneren, maar het lan ons lichaam ook helpen herstellen en versterken.